SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR

Engedélyszám: E-000010/2013/A048

A(z) SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A Személy- és vagyonőr a szakképesítéssel rendelkező személy szakképesítése tekintetében megnevezve Személy- és vagyonőr a szakmai ismereteinek megfelelő, az alábbiakban felsorolt tevékenységeket a szakmai, valamint a vonatkozó munkabiztonsági előírások betartásával, az adott munkaszervezet belső szervezeti rendjének megfelelő irányítással, vagy önállóan végzi el.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • őrzést végezni különböző védelmi szintű létesítményekben
 • ellátni a belső és a közterületi járőrszolgálatot, helyszín-ellenőrzést végezni a riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként
 • szállítmánykísérési feladatokat végezni
 • biztosítani a pénz-, értékszállítást a létesítmény területén
 • parkolási ellenőrként szolgálatot teljesíteni
 • intézkedni rendkívüli eseményekkor, szükséghelyzetekben, közveszély-elhárításban
 • elfogni a bűncselekményen és szabálysértésen tetten ért személyt
 • eltávolítani a rendezvényt akadályozó, zavaró személyeket
 • kezelni az összeköttetésre szolgáló és a telepített biztonságtechnikai eszközöket, rendszereket alkalmazni a támadáselhárító eszközöket és a kényszerítő testi erőt a szakmai szabályok szerint
 • személyek és gépjárművek be- és kiléptetését végezni az őrutasításban előírtak szerint
 • a szállítmányok, csomagok, okmányok ellenőrzését végezni az őrutasításban előírtak szerint
 • tájékoztatást adni az ügyfeleknek az intézkedés indokáról, a felhatalmazásáról, az intézkedés elleni panaszkezelés eljárásáról
 • helyszínbiztosítást végezni
 • elsősegélynyújtást és újraélesztést végezni
 • elemezni az információkat és rögzíteni a szolgálati dokumentumokban
 • szolgálatot felvenni, és átadni
 • együttműködni a feladatvégrehajtásban érintett hatóságokkal
 • konfliktus- és stressz kezelést végezni

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
33 861 02 Testőr szakképesítés-ráépülés

A(z) SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nincs

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: –

Elmélet/Gyakorlat aránya:

40%-elmélet

60%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 300-500 óra

A(z) OKJ 32 861 01 azonosító számú, SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

10348-12 Magán-biztonságvédelmi alapfeladatok

10383-12 Objektumőri feladatok

10384-12 Személy-, vagyonőr speciális feladatai

A(z) SZEMÉLY- ÉS VAGYONŐR komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Személy-, vagyonvédelmi intézkedés bemutatása, az őr jelentési kötelezettségének teljesítése

A vizsgafeladat ismertetése: A vizsgázó szituációt leíró komplex feladatot húz. Gyakorlatban mutatja be az intézkedés végrehajtását, magyarázattal kíséri a cselekvését. (Az intézkedéshez szükséges eszközöket, felszereléseket maga választja ki a gyakorlati vizsga helyén felhalmozott készletből.) Ezt követően az intézkedés nyomán keletkező dokumentálási kötelezettségének tesz eleget számítógépen az adekvát őrdokumentumban, és/illetve szóban/telefonon jelent a szolgálatvezetőnek. A vizsgafeladat az intézkedési protokollt, a támadás-elhárítást, a helyes eszközhasználatot, a szolgálatteljesítés dokumentálását kéri számon mindhárom modul kompetenciáit figyelembe véve.

A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60%

Írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Magán-biztonságvédelmi ismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: A szakképesítés mindhárom moduljának témaköreihez kapcsolódó központilag összeállított és kiadott feladatlap (teszt) kitöltése. Témakörök: jogi ismeretek A magánbiztonság szabályozása, az alkalmazási feltételek, a személy- és vagyonőri tevékenység szakmai szabályai, a tevékenység során leggyakrabban előforduló bűncselekmények, szabálysértések, a bűntető- és szabálysértési eljárás, a személy- és vagyonőri intézkedés elleni panasz kivizsgálása.

A vizsgafeladat időtartama: 90 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 40%

 

Személy- és vagyonőr képzés: ha használható szakmát szeretne

Személy- és vagyonőr képzés: ha használható szakmát szeretneNapjainkban óriási munkaerőhiány van, és sok esetben az egyszerűbb, hagyományosabb területeken nem találni megbízható, a szakmájához igazán értő munkavállalót. Egy ilyen szakma a személy- és vagyonőr is!

Személy- és vagyonőr képzésünk során megszerezheti azokat a képességeket és megismerheti azokat a technikákat, melyek segítségével meg tud védeni valakit, illetve valamit. Legyen szó akár személyvédelemről, akár objektumvédelemről, a szakembernek mindig maximális odafigyeléssel kell ellátnia feladatát, egy pillanatra sem szabad bizonytalannak tűnnie, vagy akár egy picit is hibáznia. Tudnia kell nagy területet is biztosítani, kiváló konfliktuskezelő és problémamegoldó képességre van szüksége. Személy- és vagyonőr képzésünk elvégzésével biztos munkára számíthat, hiszen jó szakemberekre mindig szükség van, mindkét területen.

Szeretne szakmát váltani, átképezni magát? Olyan munkát keres, amelyre hosszú távon is számíthat? Végezze el személy- és vagyonőr képzésünket, és nem fog csalódni! Bővebb információért hívjon minket bizalommal!

Olyan szakmát szeretne, amivel biztosan el tud helyezkedni? Vegyen részt személy- és vagyonőr képzésünkön!

Olyan szakmát szeretne, amivel biztosan el tud helyezkedni? Vegyen részt személy- és vagyonőr képzésünkön! Az embereknek fontos a kiszámítható jövő, és ennek érdekében képesek váltani, sőt, ha ehhez szükséges, akár új szakmát is kitanulnak. Ha Ön is hasonló szituációban van, azonban tanácstalan azzal kapcsolatban, hogy milyen képzésen vegyen részt, válassza a gyors megoldást, és döntsön személy- és vagyonőr tanfolyamunk mellett!

Vitathatatlan, hogy biztonsági őrökre, vagyonvédelmi szakemberekre a bankoktól kezdve egészen a különböző kereskedelmi egységekig szinte mindenhol szükség van. Ha részt vesz személy- és vagyonőr képzésünkön, képesítése megszerzése után szinte azonnal el fog tudni helyezkedni, így a biztos jövedelem és jövő garantált. A képzésen az elméleten túl a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek az oktatók, emellett a naprakész tudás is középpontba kerül, ennek köszönhetően biztos nem fogja megbánni, ha a személy- és vagyonőr képzés mellett dönt.

Ha további információkat szeretne megtudni a tanfolyamról, vagy jelentkezne a képzésre, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!

Hazánkban bizonyos szegmensekben igen nagy a munkaerőhiány, és csak nehezen találni képzett alkalmazottakat, ez megnehezíti a gördülékeny működést. Ide tartozik a vendéglátás, de a kereskedelem is. Sok boltban, üzletben nincs elég ember, így akadozik a kiszolgálás is. Érdemes tehát itt próbálkozni annak, aki munkahelyváltáson gondolkodik, és új szakmát választana.

Jelentkezzen hozzánk élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre, és tanuljon eladónak, vagy akár boltvezetőnek, legyen olyan szakmája, ami nemcsak jól fizet, de meg is becsülik azt! Csupán annyi a dolga, hogy részt vesz egyik, hamarosan induló élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésünkön, és a kötelező óraszámok után sikeres vizsgát tesz! Egy ilyen bizonyítvánnyal a kezében már nekivághat az álláskeresésnek, és olyan pozíciót tölthet be, amihez minden képzettsége megvan, ami változatos és sokoldalú.

Szerezzen olyan szakmát, amire van kereslet, így nem érik majd kellemetlen csalódások! Jelentkezzen bátran élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre! Elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot, amennyiben kérdései vannak, szívesen segítünk!

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!