SÜTŐIPARI ÉS GYORSPÉKSÉGI MUNKÁS

Engedélyszám: E-000010/2013/A039

A(z) SÜTŐIPARI ÉS GYORSPÉKSÉGI MUNKÁS szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A sütőipari üzemekben irányítással sütőipari termékek előállításában vesz részt.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • felkészülni a munkára
  • előkészíteni a munkafolyamatokat
  • alapméréseket végezni
  • eszközöket használni, gépeket kezelni
  • munkavédelmi előírásokat betartani
  • irányítással feldolgozni a tésztát
  • kelesztésnél elhelyezni a tésztát a kelesztőben, felületkezelést végezni
  • irányítással vetési feladatokat ellátni, kisütni a termékeket
  • csomagolási feladatokat végezni
  • alapszintű adminisztrációs munkát végezni.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
34 541 05 Pék szakképesítés

A(z) SÜTŐIPARI ÉS GYORSPÉKSÉGI MUNKÁS képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: befejezett iskolai előképzettséget nem igényel

Bemeneti kompetenciák: nincs

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nincs

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: nincs

Elmélet/Gyakorlat aránya:

30%-elmélet

70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 320-480 óra

A(z) OKJ 21 541 02 azonosító számú, SÜTŐIPARI ÉS GYORSPÉKSÉGI MUNKÁS megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

11945-16 Sütőipari alapismeretek

11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek

A(z) SÜTŐIPARI ÉS GYORSPÉKSÉGI MUNKÁS komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Kenyerek és különböző termékcsoportba tartozó termékek tésztáinak feldolgozása, kelesztése és sütése, késztermék csomagolás.

A vizsgafeladat ismertetése: a munka megkezdése előtt, munkavédelmi szempontból ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket. A kenyerek és a különböző termékcsoportokba tartozó termékek tésztáit osztja, pihenteti, formázza. Kezeli a tésztafeldolgozás gépeit. A termékeket kelesztő eszközre helyezi. Sütés előtt megfelelő vetés előkészítési műveleteket végez. A megkelt félkész-terméket kemencébe helyezi. Termékeket kisüti és kezeli. Készárukezelést végez. Készterméket csomagol.

A vizsgafeladat időtartama: 210 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 100%

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!

Hazánkban bizonyos szegmensekben igen nagy a munkaerőhiány, és csak nehezen találni képzett alkalmazottakat, ez megnehezíti a gördülékeny működést. Ide tartozik a vendéglátás, de a kereskedelem is. Sok boltban, üzletben nincs elég ember, így akadozik a kiszolgálás is. Érdemes tehát itt próbálkozni annak, aki munkahelyváltáson gondolkodik, és új szakmát választana.

Jelentkezzen hozzánk élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre, és tanuljon eladónak, vagy akár boltvezetőnek, legyen olyan szakmája, ami nemcsak jól fizet, de meg is becsülik azt! Csupán annyi a dolga, hogy részt vesz egyik, hamarosan induló élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésünkön, és a kötelező óraszámok után sikeres vizsgát tesz! Egy ilyen bizonyítvánnyal a kezében már nekivághat az álláskeresésnek, és olyan pozíciót tölthet be, amihez minden képzettsége megvan, ami változatos és sokoldalú.

Szerezzen olyan szakmát, amire van kereslet, így nem érik majd kellemetlen csalódások! Jelentkezzen bátran élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre! Elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot, amennyiben kérdései vannak, szívesen segítünk!

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!