FEJŐGÉPKEZELŐ

Engedélyszám: E-000010/2013/B016

A(z) FEJŐGÉPKEZELŐ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A szakmai végzettség birtokában a fejőgépkezelő elvégzi a fejési munka-műveleteket, meghatározza, befolyásolja a nyers tej csíraszámát és szomatikus sejtszámát és megelőzi a tőgygyulladás kialakulását, annak bekövetkezése esetén gyógyítását. A szakmai végzettség megszerzésével az egyén alkalmazza a holstein-fríz szarvasmarha tartástechnológiát. Megfelelően használja és tisztán tartja a fejőberendezéseket és a tejkezelés további gépeit, az állattartó telepeken alkalmazott szállító- és rakodógépeket. Közreműködik a vemhesség során, az elletésnél és az újszülött borjú ellátásánál, a föcstej kifejtésénél és itatásánál. A megfelelő munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályok betartásával és alkalmazásával gondozza a gazdasági állatokat, az állattartás épületeit és gépeit használja és karbantartja.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A(z) FEJŐGÉPKEZELŐ képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nincs

Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: Szükséges

Elmélet/Gyakorlat aránya:

40%-elmélet

60%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 50 óra

A(z) FEJŐGÉPKEZELŐ megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!

Hazánkban bizonyos szegmensekben igen nagy a munkaerőhiány, és csak nehezen találni képzett alkalmazottakat, ez megnehezíti a gördülékeny működést. Ide tartozik a vendéglátás, de a kereskedelem is. Sok boltban, üzletben nincs elég ember, így akadozik a kiszolgálás is. Érdemes tehát itt próbálkozni annak, aki munkahelyváltáson gondolkodik, és új szakmát választana.

Jelentkezzen hozzánk élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre, és tanuljon eladónak, vagy akár boltvezetőnek, legyen olyan szakmája, ami nemcsak jól fizet, de meg is becsülik azt! Csupán annyi a dolga, hogy részt vesz egyik, hamarosan induló élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésünkön, és a kötelező óraszámok után sikeres vizsgát tesz! Egy ilyen bizonyítvánnyal a kezében már nekivághat az álláskeresésnek, és olyan pozíciót tölthet be, amihez minden képzettsége megvan, ami változatos és sokoldalú.

Szerezzen olyan szakmát, amire van kereslet, így nem érik majd kellemetlen csalódások! Jelentkezzen bátran élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre! Elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot, amennyiben kérdései vannak, szívesen segítünk!

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!