BIO- ÉS ZÖLDHULLADÉK HASZNOSÍTÁS, KOMPOSZTÁLÁS

Engedélyszám: E-000010/2013/B007

A(z) BIO- ÉS ZÖLDHULLADÉK HASZNOSÍTÁS, KOMPOSZTÁLÁS szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A bio- és zöldhulladék hasznosításához, illetve komposztálásához kapcsolódó szakszerű és korszerű ismeretek összessége. Biomassza hasznosítása komposzt készítésével: a mezőgazdasági termények melléktermékei, hulladékai (szalma, kukorica/csutka stb.), az állati eredetű biomassza (trágya stb.), az erdőgazdasági és fafeldolgozási melléktermékek és hulladékok (faapríték, nyesedék, fűrészpor, háncs stb.) feldolgozása. A komposztáláshoz szükséges eszközök, gépek, a komposztálás környezeti hatásai, gazdaságossági vonatkozásai.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • Biomassza hasznosítást végezni a komposzt készítésével: a mezőgazdasági termények melléktermékeit, hulladékait (szalma, kukorica/csutka stb.), az állati eredetű biomasszát (trágya stb.), az erdőgazdasági és fafeldolgozási melléktermékeket és hulladékokat (faapríték, nyesedék, fűrészpor, háncs stb.) feldolgozni.
  • Ismeri a komposztáláshoz szükséges eszközöket, gépeket, a komposztálás környezeti hatásait, gazdaságossági vonatkozásait.

A(z) BIO- ÉS ZÖLDHULLADÉK HASZNOSÍTÁS, KOMPOSZTÁLÁS képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: nem igényel befejezett iskolai végzettséget

Szakmai előképzettség: nincs

Előírt gyakorlat: nincs

Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Elmélet/Gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 120 óra

A(z) BIO- ÉS ZÖLDHULLADÉK HASZNOSÍTÁS, KOMPOSZTÁLÁS megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

SzPk-00057-15-20 0 06 1 /M-01 Bio- és zöldhulladék hasznosítási ismeretek, komposztkészítés

SzPk-00057-15-20 0 06 1 /M-02 A komposztkészítés gépei és eszközei, karbantartásuk

A(z) BIO- ÉS ZÖLDHULLADÉK HASZNOSÍTÁS, KOMPOSZTÁLÁS komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!

Hazánkban bizonyos szegmensekben igen nagy a munkaerőhiány, és csak nehezen találni képzett alkalmazottakat, ez megnehezíti a gördülékeny működést. Ide tartozik a vendéglátás, de a kereskedelem is. Sok boltban, üzletben nincs elég ember, így akadozik a kiszolgálás is. Érdemes tehát itt próbálkozni annak, aki munkahelyváltáson gondolkodik, és új szakmát választana.

Jelentkezzen hozzánk élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre, és tanuljon eladónak, vagy akár boltvezetőnek, legyen olyan szakmája, ami nemcsak jól fizet, de meg is becsülik azt! Csupán annyi a dolga, hogy részt vesz egyik, hamarosan induló élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésünkön, és a kötelező óraszámok után sikeres vizsgát tesz! Egy ilyen bizonyítvánnyal a kezében már nekivághat az álláskeresésnek, és olyan pozíciót tölthet be, amihez minden képzettsége megvan, ami változatos és sokoldalú.

Szerezzen olyan szakmát, amire van kereslet, így nem érik majd kellemetlen csalódások! Jelentkezzen bátran élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre! Elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot, amennyiben kérdései vannak, szívesen segítünk!

Jelentkezzen élelmiszer-, vegyi áru eladó képzésre!